piątek, 5 września 2014

                                                    BURGERY WOLOWE NA SZYBKO


Swoim dzisiejszym pomyslem na obiad postanowilam podzielic sie z wami. Jest piekna pogoda, i w zwiazku z tym iz kazda wolne chwile lubie spedzac na zewnatrz przyrzadzilam szybkie burgery wolowe ze swierzywmi warzywami :) Przepychotka mmmm:) Juz nie pierwszy raz przygotowuje to danie ale zawsze uzywalam do tego miesa mielonego i wlasnorecznie formowalam burgery. Tym razem poszlam na latwizne i zakupilam gotowa wersje juz przyprawiona .







 Dwie porcje:
1  pomidor malinowy
8  plastrow ogorka
1  mala cebula czerwona
Lisc salaty(ja wole maslowa)po jednym na kazda bulke.
sol, pieprz
Mieso na burgery:
250g miesa mielonego wolowego
sol ,pieprz
oregano
bazylia suszona
cebula(tylko smazona)lub bez
dodaje rowniez troszke przyprawy do miesa mielonego

Sposob przygotowania:
Warzywa myjemy i kroimy w plastry. Przygotowujemy rowniez pieczywo.
Mieso doprawiamy i mieszamy w misce. Prosze pamietac aby do byrgerow nie dodawac jajka(chyba ze w ostatniej chwili zmienisz zdanie i postanowisz przygotowac pulpety hihi :)
Formujemy na plasko burgery i wrzucamy na rozgrzana patelnie(gdy patelnia jest rozgrzana bialko szybko sie zetnie i podczas jedzenia nie bedzie nam wyplywala woda). Mieso mielone (wolowe rowniez) zawiera w sobie na tyle tluszczu, ze wystarczy gdy polozymy je na sucha, goraca patelnie :)


                                                               SMACZNEGO :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz